2019-05-04
Friday night 更係要食翻個糖水先今日簡左去天后較為有人氣的甜姨姨甜品店 佢個餐牌有好多選擇 比較多人食熱既即撞木桶豆腐花 因為上次我已經食個呢個既關係 今次試其他! 見到推出既鹹蛋黃魚蛋 中意食鹹蛋既你都應該試試😆超滑牛奶布丁🍮牛奶布丁同平時食開既texture有點不同 呢個食落真係好滑 入口即溶 奶味都幾重 都幾好食👍👍雙色湯圓🍡雙色湯圓即是有黑芝麻湯圓和恩愛湯圓各三粒 恩愛湯圓好特別裡面餡料有花生及黑朱古力 所有湯圓都是即叫即整的 聽聞湯圓都是由甜姨姨甜品店親自製作而成的 放入口一咬 因為皮薄的關係 餡料都溶出來了 薑汁味又夠😍特濃朱古力心太軟🍫 可自選雪糕一球 有小小失望的朱古力心太軟 食到一半都沒有流心 可能影相太久了 已經涼了 不過味道不錯 而且每一碟心太軟都有廚師畫畫在碟上 很用心的制作😊
超滑牛奶布丁🍮
雙色湯圓🍡