2013-05-07 10 瀏覽
在OPENRICE每次想係CWB搵食都會見到呢間餐廳聞名不如見面這天晚上9時左右到達,心想呢個時段應該唔駛等位但係都係好爆2個人要同另一對人搭檯但可惜的是呢度D檯好鬼細張,唔明可以點樣4個人SHARE一張咁細嘅檯好彩過左一陣有2人位空左,立刻飛撲過去霸位點了MUSHROOM BEEF BURGER 同 TWISTER FRIESBURGER真的很意外意外是這麼多人熱捧的店,水準卻是那麼令人失望賣相很漂亮,切得好靚麵包係鬆但不軟MUSHROOM炒到出晒水了,不好吃TOMATO很JUICY,但卻令麵包SOAKED掉,口感變差HOMEMADE SAUCE,唔記得左係咩味,可以說是沒特色吧最最最失望的是那個BEEF PATTY調味怪怪的,牛肉味似有似冇,更好似有陣“NA”過的味道,MINCE BEEF也要“NA”??不JUICY,而且是MEDIUM不是WELL DONE,我自己唔係咁鍾意我知道不嬲D BURGER專門店係鍾意MEDIUM/MEDIUM RARE PATTIES但係其實UNLIKE STEAK,MINCE BEEF 唔全熟是有機會FOOD POISONING的 (唔好意思,職業病
在OPENRICE每次想係CWB搵食都會見到呢間餐廳
聞名不如見面
這天晚上9時左右到達,心想呢個時段應該唔駛等位
但係都係好爆
2個人要同另一對人搭檯
但可惜的是呢度D檯好鬼細張,
唔明可以點樣4個人SHARE一張咁細嘅檯
好彩過左一陣有2人位空左,立刻飛撲過去霸位

BURGER真的很意外
意外是這麼多人熱捧的店,水準卻是那麼令人失望
賣相很漂亮,切得好靚
麵包係鬆但不軟
MUSHROOM炒到出晒水了,不好吃
最最最失望的是那個BEEF PATTY
但係其實UNLIKE STEAK,MINCE BEEF 唔全熟是有機會FOOD POISONING的 (唔好意思,職業病,有興趣可以自己去RESEARCH下)
但係我要講今次食完絕對冇上吐下瀉或者唔舒服!!
ANYWAY,個BURGER係令人失望的,主因都係個PATTY出事,
只吃了一半便沒吃
現在回想起來讀大學時澳洲的BEEF BURGER其實都幾好食!!

TWISTER FRIES幾香口,但係份量偏少
IN GENERAL價錢不便宜,抵唔抵食就自己衡量
2013-04-04
3 分鐘 (堂食)