2020-10-17
香檳大廈就快成為香港歷史,已經以購咗七八成業權,姐係意味住棟大廈就黎拆,而響呢座大廈入面據聞有發明芝士蕃茄撈麪嘅餐廳,所以前去一試,行到入去見到舖入面的裝修仲係停留咗響上世紀70-80年代嘅感覺,入到去就好似穿越咗去上世紀甘,好似依然停留時空甘一切都無發生過😂😂。我哋叫咗一碗茄牛肉通同一碗芝士蕃茄雞翅通+凍鴛鴦,其實碗嘢無上綱講得甘好食,真係好好好普通,個蕃茄醬鹹鹹哋,酸酸地,同出面比較只係傑啲同濃味啲,就甘🤣🤣我期望係會有一個芝士醬加响碗通粉上面,可惜無😅😅係加一塊芝士上去,可能係我諗多咗,不過講真一碗甘大嘅通粉加一片片裝芝士上去真係唔夠囉,只係頭两啖食到,後尾就無哂,個人唔多建議加囉,唔係錢嘅問題係無特別嘅問題😂杯嘢飲叫咗小冰小甜,不過都係好多冰同好水,完全飲唔到茶同啡味😅😅似飲奶水囉😅😅我覺得真係你懷緬下人情味同懷舊嘅味道囉,嘢食方面就真係好普通😅