2019-01-27
今次陪友人去左好耐無去過既荷里活廣場,重遊舊地,懷緬下過去既青蔥歲月。友人話店鋪都改變左唔少,仲遇見Mr. iron好有型格咁企左喺度,我地就緊係去入拜訪佢啦!入到店內有好多影相位,牆上有唔同既圖畫同飾物,仲有大量props 比你用!啱哂用尼打咭啦!Menu 同用具都好有心思!影完相快快叫野食,尼到緊係要燒一燒,先上泡菜等小配菜,仲有芝士同粟米比我地配爐邊蛋!芝士同蛋真係 perfect match..有拉絲嫁!先尼一份牛舌條,睇d紋理已經想像到佢係幾爽口,柱體狀、極厚切!食起上尼大大啖,好啱味,牛舌控真係好滿足另外仲叫左五花腩同雪花牛,調味得宜,輕輕一燒已經好香口!店員仲好細心幫我地轉左個網燒,唔容易痴底!食完燒物仲叫左buffalo wings同埋芝士大腸。buffalo wing 好香脆,店員話佢地做法係掃完醬汁上去再去焗,咁就入哂味,又唔會太多醬痴住隻雞翼!大腸好肥美,不過如果芝士多d就好喇!一邊食,一邊飲住杯荔枝cider...一啖凍,一啖熱, 好滿足呀!