2009-11-17 26 瀏覽
最近,在青衣城機鐵站附近開了一間「泰昌餅家」即時令我聯想起 彭定康與蛋撻..自從彭家康係度食過蛋撻之後, 呢間野既賣點就係「蛋撻」不過我反而冇興趣試佢既蛋撻 ..反而試左其他野。每日朝早返工經過都人山人海..感覺上佢D麵包會比美心好味,所以次次引唔住入去買野~加埋都試左唔少產品 !1. 軟心芝士包 , 味道普通, 芝士味不太濃 !唔好抱太大期望2. 火腿肉鬆卷 , 味道不夠 A1麵包好味 !而且好油膩..食左一半放棄了3. 燒餅 , 咸咸地的,有D似蔥油餅..味道還可以 !不過勝在夠飽肚4. 牛油曲奇, 一食落口..差 !!口感不夠鬆化, 而且話明牛油曲奇, 牛奶味蓋過牛油味 !變得唔好味5. 芝麻球, 一啖一個, 幾香口~~咬落去入面脆卜卜~~當早餐食, 再加杯茶都唔錯!!~~6. 凍檸茶 ($4.5), 我覺得比維他好飲, 不會過甜, 有D似日本個隻檸檬茶7. 蜂蜜綠茶 ($4.5), 味道好似道地, 所以冇咩特別整體上產品唔係特別優勝, 我相信如果唔係彭定康..間店一定冇咁出名..
最近,在青衣城機鐵站附近開了一間「泰昌餅家」
即時令我聯想起 彭定康與蛋撻..
自從彭家康係度食過蛋撻之後, 呢間野既賣點就係「蛋撻」
不過我反而冇興趣試佢既蛋撻 ..反而試左其他野。

每日朝早返工經過都人山人海..感覺上佢D麵包會比美心好味,
所以次次引唔住入去買野~加埋都試左唔少產品 !

彭定康與蛋撻
軟心芝士麵包..普通