2024-01-04 458 瀏覽
踏入晚霞嘅時分,我一肚子餓火去到咗間不起眼但卻散發溫馨氣氛的日式餐廳。首先點咗份忌廉雞肉咖哩蛋包飯,放喺眼前就係一份色彩豐富嘅畫作,金黃嘅蛋皮包裹住滿滿嘅白飯,配啲咖喱汁真係款款相得益彰。睇落去厚厚嘅蛋皮煎得啱啱好,一啖落去滑溜溜,簡直係咁軟咁滑,但又想佢可以鬆軟少少。咖哩汁選咗中辣,微辣帶啲暖意,溫習晒成個口腔。濃郁嘅香氣夠哂擊中味蕾,食落去夠晒滿足!再黎個沖繩海鹽雪糕球梳打,冰冰凍凍嘅雪糕🍨配上帶鹹嘅梳打,酸酸甜甜嘅口感,清新提神,真係完美收尾。食物口感多變,店內環境放鬆,整體嚟講,係個適合一個人清靜食飯、又或者同三五知己嗌嘢食嘅好地方。下次有機會,我一定會再嚟,試吓其他款菜式!👏👀