2022-08-19 47 瀏覽
姊妹聚成日都去發掘d文青cafe,熱門個d已經滿足唔到我地,今次朋友搵到間新開既好唔錯。芝士烤雞墨西哥餅 ($88) 係冇預期之下我覺得可以封為鎮店之寶,新鮮焗起熱到燙手,入面芝士多到滿瀉,有拉絲效果得黎唔會膩,係有奶香同清新既芝士,烤雞嫩滑,完全忍唔住食到冇哂儀態狼吞虎嚥。雖然對凍既主食/湯有偏見,但西班牙凍湯大蝦蕎麥麵 ($98)令我覺得可以encore。 最重要既凍湯唔係一般好杰個種,食到蕃茄幼粒得黎似返日式沾麵既流質感,有種好熟悉既界乎泰式同西式之間既酸甜味道,蕎麥麵夠彈牙掛湯,大蝦都有咁上下質素,仲有滿滿卜卜脆既蟹籽,食得好滿足。青醬帶子螺絲粉 ($128) 醬汁落得好足,似係自家製味,撈埋cream一齊食好香,如果可以咸多少少會更好。 帶子大大粒煎得好香口,鮮甜幼嫩。炸雞翼 ($58)正常發揮,脆卜卜好食。Grapefruit Soda ($48)係有誠意之作,有半杯都係果肉,重點係佢可能係我人生食過最甜既西柚,連裝飾個半邊原個西柚我都食埋,性價比高。招牌cheese cake ($52)味道濃郁,略膩有少少散唔夠實淨。

炸雞翼 ($58)正常發揮,脆卜卜好食。