精神病被研究小組
強差人意,亦冇下次
精神病被研究小組
2025-09-11
關注
已經好一段時間冇寫食評,但真係忍唔住一定要講番句真心話。如果唔想睇就睇最後一句😂

本身見open rice推薦有韓燒放題,正正係呢間(燒肉屋),單純放題自助餐食多左就諗住自己燒下回復d d 新鮮感d。
一行人晚上到場早左,照比早入坐底,一望之下嚇左一跳,無論係六人檯定二人檯,個爐既大小竟然可以一樣得個30Cm x 24Cm咁上下大真係3個扇貝就去左8成心入面第一刻就諗(5,6個人喎?)算!如果個爐猛都唔係唔得,好在火力的確唔錯,食物熟得幾快,當然變相就要好勤力反d食物,搞到一係唔夠食,一係自己無得食。

當你諗住爐勁咪得囉,咁多要求做咩既同時,我就會話比你知,呢間野係我第一次放題落單,二十分鐘都唔上食物既地方全程燒個金屬架?!吹左幾次都話睇下睇下,仲夠膽同我講我哋廿分鐘前落既單已經收到,大佬,我叫左天九翅咩,生肉要20分鐘準備嫁?你要出貨先得嫁?吹幾次就出幾舊榴連敷衍下。真係我把火仲勁過個爐

好啦,講返啲食物先,食物方面肉類係唔錯嘅,各種醬汁類嘅豬,牛,雞都相當入味,上菜時都冇咩血水同冰結,分量都有保證,選擇亦相對充足加上本人驚人既技術,食感相當出色~
海鮮方面就選擇較少,店方推介的白鱔分量就手指公2/3的大小,味道一般。海蝦略為不新鮮,肉質霉霉哋,個別蝦頭仲甩甩下。扇貝就一般,一大舊牛油煮比較滯口,肉質談不上彈牙,好在無雪味。
熟物炸物寥寥可數,真係乜嘢都要燒過先食得,炸蝦炸雞薯條大家心裡有數,真係饑荒先會食。🥹特別講下個燒菠蘿,無味唔甜又帶渣,百分百罐頭貨,食過菠蘿心白色嗰部份就知係咩味🤷仲大有個所謂D24榴槤,2位榴槤控朋友食左一舊就冇再食,轉移晒去我度(笑)
最後講埋三樣主食,紫菜飯,麻醬烏冬同辛辣麵。紫菜飯一個字,平凡;烏冬一句話,坑;但辛辣麵就係我食過最好味既版本,麵條彈牙軟硬適中,辛辣味帶感,麵身完整冇碎屑,分量仲完全係怕你兩日無食飯咁超大碗!

整體而言,食物方面滿意,服務方面收碟幾主動,可惜其間一度全場煙霧彌漫,尤如身處火災現場。最大問題是出食物那份內斂,消極,厚顏無恥的態度,都幾令人嘔心,無能力就唔好搞任食,一班女人可以食幾多?真係大部份等候靠吹水緩解尷尬
所以如果你地想試,最多2個人黎,4個人都要分2檯坐,頂多坐旁邊扮巧遇真心!