2019-05-26 37 瀏覽
To be or not to be? What’s happening on everyday you live? Don’t think much of no matter you do or not to do, keep wisely to be made up yourself vigorously.-每個人對美食既準則都唔同,有D人好又一餐唔好又一餐,豐儉由人,但我就寧願活在當下,聽日發生乜野事無人知道,所以更加要好好享受眼前既美食!!睇過朋友既食評介紹呢間來自弘大過江龍既忌廉烏冬同吉列牛真係正到呀媽都唔認得!唔試下咁點對得住我呀媽呀! 👇📌美式頂級牛里脊套餐 - $178👉呢塊牛黎到既時侯,Staff話已經有1-2成熟,之後想要咩程度先食就由你自己去Judge,我就鍾意岩岩好既,所以放上去爐燒每邊大概1分鐘左右就可以,肉質非常鮮嫩而且有彈性,肉汁咬落去已經爆哂出黎,一再回味呀!另外套餐包左粒芝士大啡菇賣相已經夠哂邪惡,燒左大概2-3分鐘已經忍唔住成舊食左,濃濃芝士味同菇既香味覆蓋哂成個味覺,相當滋味!呢個套餐食得過!!📌咖哩忌廉烏冬(牛) - $78👉好厚身既忌廉完全覆蓋
每個人對美食既準則都唔同,有D人好又一餐唔好又一餐,
豐儉由人,但我就寧願活在當下,聽日發生乜野事無人知道,
所以更加要好好享受眼前既美食!!睇過朋友既食評介紹呢間來自

📌美式頂級牛里脊套餐 - $178
👉呢塊牛黎到既時侯,Staff話已經有1-2成熟,
之後想要咩程度先食就由你自己去Judge,
我就鍾意岩岩好既,所以放上去爐燒每邊
大概1分鐘左右就可以,肉質非常鮮嫩而且有彈性,
肉汁咬落去已經爆哂出黎,一再回味呀!
另外套餐包左粒芝士大啡菇賣相已經夠哂邪惡,
燒左大概2-3分鐘已經忍唔住成舊食左,
濃濃芝士味同菇既香味覆蓋哂成個味覺,
相當滋味!呢個套餐食得過!!

📌咖哩忌廉烏冬(牛) - $78
👉好厚身既忌廉完全覆蓋哂烏冬既表面,
少試牛刀試試個忌廉既味道先,忌廉味都幾香,
得到但主要佢既角度係要令到d咖哩變得更加滑身!
重點係的確確加左忌廉既咖哩烏冬無論聞落
定食落都比一般既特別香,加埋我點既係牛肉,
裡面包住既都係1粒粒濃香既牛柳粒!
惹味又好食,配合咖哩亦都有另一番風味!

📌咸蛋薯條 - $38
👉黎食得牛既當然唔少得薯菜啦,
個staff推介我地呢隻咸蛋薯條唔錯,抵食又好正,
好!見佢咁有誠意就試下啦,外表金黃唔在講,
咸味適中,另外再配埋餐廳預設既黑松露醬
同秘製醬汁,成年事就會更加夾,
食落口感又會唔同,幾好既選擇!
▪ Rose Garden - $38
▪ Citrus Ocean - $38
▫當然唔少得野飲啦,聽staff推介呢2隻野飲幾岩
用黎送牛!咁好啦,同個fd一人一杯,2款都係梳打黎,
分別係玫瑰味同柑橘味,賣相非常吸晴,味道都唔錯,
特別鍾意citrus味,兩者睇得又飲得,最後埋單每人都係
$150左右!呢個lunch真係抵食到世界盡頭呀!
2019-05-25
15 分鐘 (堂食)