2023-03-09
📍Hong Kong📍唔知大家宵夜首選會係咩呢?!糖水、炸雞、Pizza、串燒?我既首選就一定係串燒!😚黎到廟街,廟街多野食就一定架啦,今次就黎試下「龍師傅重慶串燒」。路過聞到超級香,就買黎試下!🤤💛必食💛🐥雞皮串 — 超級脆,充滿油香!🐥雞軟骨 — 爽爽脆脆 🤤🐥雞腎串 — 爽脆口感 😋🥬燒秋葵 — 驚喜之選,好Juicy 唔會太乾 🐏羊臉肉 — 有驚喜!唔會好重羊臊味,仲有啲油脂,比羊肉串更好食。🍍燒菠蘿 — 唔會燒到好乾仲好Juicy,仲鮮甜有仲焦糖既感覺。🐷五花腩肉串 — 充滿油脂香,分佈平均唔會覺得只街肥肉。今次揀左小辣,但相對黎講就唔係太辣下次可以挑戰下中大辣。🤭整體黎講都好好食,醬汁同乾料配搭令到個串燒味道好唔錯。亦都唔會咸,味道啱啱好!今次只係試左一部分但已經有驚喜☺️下次要去試埋其他先!本身店鋪隔離都有幾張枱仔可以坐低慢慢食,幾個朋友仔坐低飲住啤酒🍻食下串燒,吹下水都幾正!但我今次就叫左外賣拎走,老闆仲好貼心提記得唔好焗太耐。🤭 宜家新店開張,部分串燒仲$50,5串。______________________________
💰價錢: HKD $ 50-100😋味道:
💛必食💛
🐥雞皮串 — 超級脆,充滿油香!
🐥雞軟骨 — 爽爽脆脆 🤤
🐥雞腎串 — 爽脆口感 😋
🥬燒秋葵 — 驚喜之選,好Juicy 唔會太乾
🐷五花腩肉串 — 充滿油脂香,分佈平均唔會覺得只街肥肉。
💰價錢: HKD $ 50-100
😋味道: ❤️❤️❤️❤️🖤
📍地址: 佐敦廟街121號地下
#hongkong#hkfoodie#hkig#foodgasm#foodphotography#hkfoodblogger #hongkong