2018-04-24
相約二十年無見嘅朋友食飯,當然想去個舒服嘅環境食下好嘢傾下計啦 !上網搵到呢間唔係開咗好耐嘅鮨心・旬節,佢係食日本嘅Omakase ,問咗朋友仔佢都OK就BOOK咗呢間啦 !我哋揀咗『椿』呢個set,有前菜、刺身、熱盤、壽司、湯同甜品。介紹下先~首先就係前菜,我最最最鍾意就係魚仔秋葵,好好味呀 !另外個魷魚仔都好鮮味呀!之後有刺身三點,拖羅啊~~ 一放入口勁正,油香喺個口到傾瀉啊~~~~讚讚讚 !熱盤就係燒吞拿魚,一樣好多魚油,但因為我本身有少少怕食熟嘅Tuna同Salmon,所以我都只係食咗少少咋!壽司方面,我對眼只係focus咗去uni度咋!好像發青光一樣,急不及待要食佢落肚呀!海膽超新鮮,又香又甜又creamy,忍唔住大叫好幸福呀!之後就係湯喇,飽滿嘅蜆仲有好香嘅細蔥,如果味道略為淡啲肯定更加鮮甜!本身唔係話非常鍾意食甜品,但係呢個甜品真係令我喜出望外!尤其係雪糕下面啲餅碎混合咗抹茶粉,加埋雪糕一齊食絕對係舌頭嘅享受呀!