3月14日白色情人節,我地選擇黎哩間甘浪漫既日本餐廳。地方真係好大!有壽司吧枱、酒吧吧枱、2圍枱甘大既VIP房,出面仲有室外坐位,可以對住個靚海境,邊食邊欣賞!我地叫左個廚師發板,將會令人期待同驚喜既菜式,首先第一道係白子,經侍應講解係北海道一種特有的魚-鱈魚,而白子係距既精子,我地都係第一次食,都驚會好腥,但食落口好滑一d都唔腥,仲好鮮味!唔錯!第二道來個拖羅、深海池魚、赤貝刺身,不得不讚既係距既拖羅好肥美,油脂分佈好均勻,魚油充滿口腔,好滿足!估唔到刺身之後來一個蟹肉黑菌湯。以為食意大利菜先會有既,連一浩都可以品嘗到,而且都不輸蝕於西餐廳,蟹肉又多,菇味香濃,哩個配搭一流,真係好好飲!前菜之後有我喜歡既炸活竹蝦同大啡菇,配上岩鹽帶出食物既鮮味,真係好好既配搭主菜有鐵板聖子,龍蝦,澳洲M8 和牛,仲有我至愛既鵝肝!聖子好飽滿,龍蝦好彈牙,和牛一d都唔韌,鎖住肉汁,鵝肝好厚肉,外脆內軟,好香,全部都好好味!食到哩到已經好飽,廚師仲用埋個龍蝦頭煲粥,粥好棉好滑,真係好滿足既一個白色情人節!
3月14日白色情人節,我地選擇黎哩間甘浪漫既日本餐廳。
白子
拖羅,深海池魚,赤貝刺身