2018-05-06
前菜一碟已經有六小碟,非常啱想多試不同食物又細食嘅小弟,侍應講咗兩次我先寫低晒銀魚青椒仔 (味偏重可後食)千島醬天婦羅蝦,睇名都能想像,ok.水菜螢光魷魚醋味漬,一起食味道平衡。魷魚日本大根,味鮮伴清爽蘿蔔 (先食)。水雲發菜山芋蓉 清新帶酸,醒胃建議先食蕃薯枝豆豆腐,呢個可愛帶小清新,好食,可以先食。刺身盤拖羅,肥美不帶筋,油感重,入口會略溶,鮮甜。粒貝(唔知有無聽錯) 跟海鹽食,好好食,好新鮮,爽口帶甜。牡丹蝦,大隻,切段上,跟櫻花蝦,蝦配蝦,帶出鮮味,爽口帶膠質口感,唔錯。燒金槍魚下巴,跟蘿蔔蓉配酸汁,燒得非常好,皮燒得好脆,肉甜帶油,好香好好食。麵豉馬刀背(蟶子),都係新鮮好味,少會跟麵豉,幾特別,味道會留口中較長時間。海綿蛋,非常驚喜的一道,目測似王子燒,口感似極軟身海綿蛋糕,蛋香而入口即化。海膽軍艦,海膽非常澎湃,小片而量多,鮮甜帶海水味。魴鮄魚,刺身口感實在,味道偏淡,師傅配菜調味得宜,令味道出色。深海池魚,口感爽軟,有魚鮮味,配柚子出奇好味,師傅應該用上了柚皮令味道更加而不搶魚的鮮甜。味噌蜆湯,蜆新鮮,但有一隻帶有微量幼沙,蜆令味噌湯變鮮甜可口。甜品,是另一大亮點,自家
非常啱想多試不同食物又細食嘅小弟,
侍應講咗兩次我先寫低晒
銀魚青椒仔 (味偏重可後食)
千島醬天婦羅蝦,睇名都能想像,ok.
水菜螢光魷魚醋味漬,一起食味道平衡。
魷魚日本大根,味鮮伴清爽蘿蔔 (先食)。
水雲發菜山芋蓉 清新帶酸,醒胃建議先食
蕃薯枝豆豆腐,呢個可愛帶小清新,好食,可以先食。
刺身盤
拖羅,肥美不帶筋,油感重,入口會略溶,鮮甜。
粒貝(唔知有無聽錯) 跟海鹽食,好好食,好新鮮,爽口帶甜。
燒金槍魚下巴,跟蘿蔔蓉配酸汁,
燒得非常好,皮燒得好脆,肉甜帶油,好香好好食。
海膽軍艦,海膽非常澎湃,小片而量多,鮮甜帶海水味。
甜品,是另一大亮點,自家製煎茶雪糕跟綠茶粉,非常美味,茶味香而不太甜。
櫻花紅豆和果,從來都唔鍾意食這道和菓子,但這家餐廳做得紅豆,米糕和香味很平衡,喜歡吃的朋友應該會喜歡。
我們點的是800元一位的 樁 - Omakase
總結而言, 價錢合理, 隔離枱食1000 元的感覺好似好抵 我們有的他們都有 每人多幾道菜式 感覺更豐富
800元的 我們食量不大 我們吃到非常飽 和滿足
而且環境舒適程度在旺角區 呢間餐廳 非常充裕舒服