2023-03-04
最近睇咗一個飲食節目介紹泰國🇹🇭街頭米芝蓮嘅非一般🦀蟹肉奄列後,令我呢個🦞海鮮迷心心💓吸引😍,就search💻吓搵到這間餐廳嚟🚌餐廳系📍大角咀眼見落地玻璃寬敞開陽,懷舊復古風格❇️湖水綠牆壁燈光💡柔情感覺舒服,好有度假feel🥰🥰原來大Menu內嘅食物要🕔五點後先供應,🤷🏻♀️一場來到食唔到🦀蟹肉奄列囉🥺為有下次午市只限提供Lunch Menu set有湯🍲或沙律🥗、主菜🍝、飲品🧋 🍄雜菌冬陰功湯 Or🌶️泰式酸辣鳳爪沙津🐥泰北咖喱金麵配燒雞(🌶️🌶️/5)麵質有2款唔同口感層次軟麵及脆麵拼🐥滑嫩春雞🤤淡淡椰香🥥濃郁香料十足咖喱重口味🍛但帶點鹹,掛汁拌麵一齊😋好正👍🏻🥦泰式青咖喱雜菜配白飯-香青香咖喱唔算太辣🌶️,對素食人士都都幾適合,有多種鮮蔬菜🥦蘆筍,粟米芯、茄子BB、鮮蘆筍、西蘭花、豆角,秋葵等… 十分豐富,米香煙韌,送飯食開胃🌿跟餐唔少得叫杯泰式奶茶🥤同埋lam Soda解渴好清爽🌿🥭芒果糯米飯賣相💯用一片片🥭芒果卷成玫瑰花型🌹上面曬上玫瑰花瓣碎,甜甜椰🥥香漿🥰蓋住熱熱糯米飯頗黐煙韌,打卡不錯
午市只限提供Lunch Menu set
有湯🍲或沙律🥗、主菜🍝、飲品🧋
🍄雜菌冬陰功湯
Or
🌶️泰式酸辣鳳爪沙津
🐥泰北咖喱金麵配燒雞(🌶️🌶️/5)
🥦泰式青咖喱雜菜配白飯
🌿跟餐唔少得叫杯泰式奶茶🥤同埋lam Soda解渴好清爽🌿