2008-01-27 8 瀏覽
本身好like食日本野,知道樓下開0左間日本食店真係好開心,一日晏0左返屋企無野食就同女朋友仔去試下~~我個日都好夜去(好似成十點)無乜人大把位,女朋友仔未到我已落定order,先叫一set sushi,有魚生有熟料如軟殼蟹手卷,唔洗等太耐就有啦!!魚生-拔螃自己感覺係好新鮮同有咬口,可能我唔怕"聲"我唔覺但女友就話幾聲下,甜蝦劍魚腩等等係不過不失,值得一讚係三文魚腩,真係切腩邊0既,$15我覺得好抵,壽司飯底算過得去,起碼有醋味而且軟硬度accepable,軟殼蟹手卷同元氣分別不大,鰻魚壽司甜蛋壽司麻麻~~食到一半先order九洲拉麵,感覺不錯交足貨,見到佢真係有京蔥真係好驚喜,太多拉麵店求其用本地蔥我會即刻扣分,叉燒夠林夠味,湯底較淡口,食完幾滿意,仲飲晒啲湯,呢個動作我自己好少做,之後都無覺得"確"喉,好野!!食後感係幾抵同食味中規中矩,一路食一路有人斟茶服務我覺得ok,日本野呢講價錢真係算平,不過可能佢地新開張未請夠人,員工之中比較多年輕人,又可能就放工放鬆0左,成日見到佢地0係度玩玩貢唔多專業,希望佢地慢慢進步,近水樓台,我會close mon佢0既!!