2019-10-01 2078 瀏覽
幾年前黎過一次同媽媽慶生,印象係好好食。最近有想再黎既感覺而用開飯book位有個八折就黎左。叫左兩個set dinner, 一個甜品。落左單,先上麵包籃。法國餐廳既麵包真係好好食!外脆內軟!仲要熱住上枱,麵包唔食唔得!前菜:烤鮮蝦沙律配芒果 - 用芒果salsa醬配沙律真係好好食!夏日感既沙律🥗大蒜薯蓉湯配湮肉油 - 不過不失,無咩大驚喜主菜:雜菜扁意粉配羅勒鮮茄醬 - 扁意粉質地好煙韌,不過個醬個人覺得唔夠「茄」西班牙黑毛豬扒伴普羅旺斯雜燴及薯蓉 - 黑毛豬味唔錯,薯蓉一般,少少薯粒都感覺唔到。反而佢個普羅旺斯雜燴好味,配薯蓉同露荀食甜品:Apple tart - 特別在佢係一片片舖平既蘋果撻,所以出黎先可以咁薄...不過唔明點解要配椰子雪糕😭雪呢拿雪糕會夾勁多!
叫左兩個set dinner, 一個甜品

前菜:

大蒜薯蓉湯配湮肉油 - 不過不失,無咩大驚喜

主菜:

西班牙黑毛豬