2022-11-08
好味指數😋😋😋回頭指數 ⭐️⭐️開心指數🤗🤗午餐時間要去油麻地附近,見到呢間只做外賣煲仔飯嘅專門店,好盞鬼,決定買嚟響戶外食!店入面有自助點餐機,望到再入面有三排煲仔,似乎少少智能煮飯咁。🍴滑雞臘腸($59)大概15分鐘有得攞,姐姐態度好好仲叫我要快D 食!用紙袋裝好釘好,非常易攞,入面有個白色盒仔,裝咗煲仔飯豉油、蔥花、辣菜脯。個飯用個紙碗裝住,入面係錫紙盒上面有錫紙蓋,打開睇吓先,都幾多雞,有一整條臘腸,有少少粟米。個飯本身係粒粒分明,硬度唔錯,不過就冇咩煲仔飯嘅焦香味,滑雞味道唔錯不過唔算太滑,臘腸幾大條,味道正常。整體上我覺得係一個煮得米飯較乾身有咬口嘅臘腸雞飯,好味,不過就冇咩煲仔飯風味,抵讚嘅係成件事好企理乾淨!
回頭指數 ⭐️⭐️
開心指數🤗🤗
🍴滑雞臘腸($59)
滑雞臘腸