2021-08-29
依間位於尖沙咀既日本菜主打串燒,落單後店員會係bar枱前即叫即燒,入面掛滿木製既許願板,好有去左日本居酒屋既感覺🇯🇵幸福串燒六盛合($158)Lunch set都有串燒既組合,而且仲包前菜,溫泉蛋同味噌湯,前菜有胡麻豆腐,而串燒有免治軟骨雞肉串,雞髀肉,雞肉長蔥燒,雞翼,秋葵同大蘑菇,串燒既醬汁調味岩岩好,整得好入味,肉質軟淋,雞翼都燒到外脆內軟,而且吾會好乾身,仲食到佢地既肉汁,我自己最鍾意免治軟骨雞肉,咬落去爽脆有咬口,再加溫泉蛋撈飯食好正🥰牛肉壽喜燒($148)壽喜燒既湯底濃郁香甜,牛肉同蔬菜既份量都好多,仲有菇類,可以加$28轉烏冬,配壽喜燒湯同牛肉食好入味好夾!巨峰/青蘋果乳酸特飲(+25)平時叫依類既特飲好怕會好似藥水既味同死甜,但佢吾會太甜反而好解渴,配串燒食仲可以解膩😛日向夏芝士蛋糕($30)食落去帶啖啖既䄂子香,甜酸味適中,口感清新開胃
幸福串燒六盛合($158)
牛肉壽喜燒($148)
巨峰/青蘋果乳酸特飲(+25)
日向夏芝士蛋糕($30)
食落去帶啖啖既䄂子香,甜酸味適中,口感清新開胃