2021-04-09
好姊妹升職請食飯,帶左我黎呢間好精緻嘅西餐廳,係食法日fusion菜,水準之高令我哋都驚嘆👍🏻因為真係好好味😋,每道菜式上枱時都令我哋嘩嘩聲😳我哋揀咗一個Dinner menu 加一個Five course menu😎每個menu主菜都有揀,一定啱你口味!開始時送上兩款麵包🥯,分別係牛角包🥐同芝士蒜蓉包,配上佢哋特製嘅cream cheese,簡直係開啟左我哋味蕾之旅👍🏻麵包酥脆,而且可以加添,非常抵讚!Five course menu:日本岩手縣生蠔🦪配上蘋果蓉青檸雪葩,清新可口,生蠔極為新鮮鮮甜,帶有少少海水味😋海老刺身,配上三文魚子同酸甜嘅蘋果蓉,口感豐富,賣相亦一流😍香煎帶子:配上特別調製嘅奶泡同檸檬草,新口味完全令我食唔停口,每食一啖都讚不絕口!美國頂級封門柳:crazy 地好味,肉質鮮嫩,5成熟剛剛好,配原隻薯蓉👍🏻甜品係奇異果🥝慕絲蛋糕配朱古力雪糕,擺盤賣相顏色都美極了,好啱打卡影相📸️。當然味道亦好正啦Dinner menu:牛油果野菌忌廉酥皮盒:份量剛剛好,細細個酥皮又香脆又鬆化,蘑菇粒切到一小細正方形,又有口感😋雜菌湯:creamy 又濃郁,係我近期飲過最好飲嘅雜菌湯
Five course menu:
Dinner menu:
雜菌湯:creamy 又濃郁,係我近期飲過最好飲嘅雜菌湯👏🏻
香煎日本銀雪魚:魚皮煎得非常香脆,魚肉則非常嫩滑,上面配有日本原塊海胆,味道層次又上一級😊
甜品為芒果慕絲蛋糕🧁,酸酸甜甜,為今餐畫上完美句號😇
食完呢餐只有再個字,就係幸福🥰