2022-04-13
去開九龍城都有聽過幾間比較出名嘅泰國菜,之前都有聽過泰象館,不過今日食嘅唔係泰國菜,而係佢嘅另一間分店--茶餐廳🤣呢間茶餐廳似係新開嘅,雖然係懷舊裝修,但係啲嘢好新淨,卡位都好闊落,坐得好舒服,最緊要係下午茶餐選擇多而且平靚正😍豬扒蛋飯,$45未食lunch嘅我哋第一時間睇吓下晝仲有冇飯餐,結果係有嘅☺️飯餐都好多選擇,左揀右揀最後揀咗豬扒,最正係有好多香蔥,同埋有個勁流心嘅蛋,撈埋啲飯食一流。芝士碎蛋牛角包,$35之後又叫咗啲下午茶餐,咁嘅價錢竟然有兩件牛角包,仲要包埋嘢飲。入面嘅碎蛋沙律好好味,加埋香脆牛角包,真係下午茶嘅最佳選擇。芝士流心西多士,$35西多士又係邪惡嘢,但真係好鍾意食,最後都係決定加一份。芝士雖然唔係太流心,但係芝士味好重,唔錯。唔鍾意芝士嘅可以點普通版西多士。炸雞翼薯條,$30因為太想食薯條,發現呢個餐好抵,仲配埋雞翼,兩樣都炸到香脆金黃,大家開心share,好快就食晒🤣
豬扒蛋飯,$45
芝士碎蛋牛角包,$35