2020-01-02 98 瀏覽
屋企樓下商場有開咗新餐廳,係我最鍾意嘅台灣野梗係要試吓啦,望吓價錢仲要好抵食,一於同小朋友一齊嚟食。小朋友不嬲都好鍾意食台灣嘅蔥油撈麵,呢度嘅撈麵肉燥醬汁香濃,麵條有咬口,味道好惹味小朋友食到停唔到口而我就試吓佢嘅台灣牛肉麵,除咗牛肉之外仲有牛丸同其他配料,有少少辣辣地但係味道好出色,食落口唔會好油,湯底好好味,白蘿蔔有曬湯味但入口依然食到好甜,牛肉麵價錢仲比連鎖店平添,我下次一定要再試其他。另外就試咗兩款小食,炸雲吞小朋友非常鍾意,即炸夠新鮮,而我最鍾意一定係台灣最出名嘅鹽酥雞啦,鹽酥雞唔會剩係得炸粉,見到都好多肉好大嚿,配埋珍珠奶茶,成餐飯真係好有台灣風味。