我同同事比個靚靚門面吸引左🤣。價錢唔貴,一個餐既價錢由四十幾到七十幾都有,悉隨尊便👍🏻。嗌左兩個餐share食,好飽🥰。惹味麻婆豆腐(彩虹飯)$48就咁望落去個麻婆豆腐好似肉醬😂。麻婆豆腐辣辣地,又唔算好辣,唔洗一路食一路飲水🤣。啲豆腐藏左係裏面,好完整。揀完餸之後可以揀唔同嘅飯,見到有個叫彩虹飯,我哋就嗌黎試吓,最緊要係唔使加錢😌。原來彩虹飯裡裏有粟米同紅米,又係啲健康野😻。竹絲海南雞(椰香飯)$68坦白講我第一次就咁食竹絲雞,平時竹絲雞應該用嚟燉湯,而唔係咁食🤪。食落啲雞肉非常之嫩滑緊緻,咁樣形容好奇怪,但係你食過就會明白🤔。本身仲擔心啲肉質比普通食開嘅海南雞鞋/乾身,相反依份竹絲雞更加滑溜🥰。個椰香飯好好食,真心好香,就咁食飯唔食餸都okay。食療拿杯湯 加$15燉湯真係好似冇味精無添加,所以飲落去個味道比平時其他餐廳飲開嘅清啲👍🏻。正正因為咁我非常之鍾意,飲完之後絕對無口乾嘅感覺。好暖胃,尤其是依家落雨濕濕嘅天氣,飲返碗暖嘅湯水好緊要(養生mode)😂。埋單$146(無加一)

惹味麻婆豆腐(彩虹飯)$48

竹絲海南雞(椰香飯)$68

食療拿杯湯 加$15

埋單$146(無加一)
2021-04-14