餐廳: 越瀧棧
資訊:

2021-07-13 95 瀏覽
遲左放工又趕住返去追劇,決定買個外賣返去,可以一邊煲劇一邊慢慢嘆住食,有大叔同田田陪我一齊食,食都食得開心啲。簡簡單單揀左蝦頭膏海鮮炒飯同豬頸肉,外賣拎到返屋企仲熱辣辣,炒飯一打開即聞到香噴噴,飯底用蛋炒到金黃色,有好多海鮮配料,蝦、魷魚、蟹柳、蜆肉、鳴門卷(日式魚蛋),蝦頭膏炒再加埋香脆乾蔥,超級惹味。另外豬頸肉都水準之作,豬頸肉燒到燶邊好香口,肉質就好juicy,配埋個酸辣醬汁簡直一流。原本呢度既份量一個人食其實太多,但因為好味所以我全部清哂,結果煲完劇要做運動消耗番啲先得。
同田田
陪我一齊食,食都食得開心啲

蝦頭膏海鮮炒飯

豬頸肉

原本呢度既份量一個人食其實太多,但因為好味所以我全部清哂
,結果煲完劇要做運動消耗番啲先得。

2021-07-06
外賣自取