2019-06-07 478 瀏覽
呢間泰國菜係旺角街市入面(好似係頂樓),路過比朋友介紹就黎左黎食啦😌街市環境就冇得挑剔既,但又唔係平時個d咁hea,木製枱凳都好有樹屋feel🤤都叫做有心思既🤪今次黎食既都係d出名地道既泰國野食,先黎既就要試下個冬陰公湯(細),呢個細既份量都足夠分到四碗,料就唔算多既,蕃茄,菇,兩隻蝦同香草等等。味道就偏甜既,酸辣味都唔係好出,唔食得辣既我相信都食到(因為我都係譚仔酸辣既程度),不過個人就想酸同辣味出d,勝過甜味第二個就係波蘿炒飯(細),基本上冇乜特別地合符水準,飯身唔太乾唔太濕又唔會話好酸,正常發揮,但價錢就平過出面一倍!已經夠哂吸引啦🤑🤑最後就係泰式金邊粉(細),就咁食本身就淡味d,但隔離有辣粉同砂糖可以自行調味,岩哂想食唔同辣度同甜度既人🤤so far so good👍🏻最後要提既就係呢到既份量都唔少野,佢好多都有得揀大同埋細而呢到叫既全部都係細,員工一般都建議食細既都夠3-4個人分👍🏻so far就係好抵抵抵食既泰國野,想平平地頹頹地食餐泰國野既真係可以黎試下👍🏻
冬陰公湯(細)
原隻菠蘿炒飯(細)
泰式炒金邊粉(細)
2019-06-03
原隻菠蘿炒飯(細)