2019-11-01 98 瀏覽
「正品小館」價錢平民 啲餸又夠大碟而且質素高 我見好多食客都係附近嘅街坊 好有喺屋企食飯嘅感覺 ⠀⠀小炒菜式有好多選擇 款款都想食 我哋四個人食咗咁多個餸 埋單唔算貴 真係好抵食⠀⠀煎釀虎皮尖椒 (HKD48)辣辣哋又香口 真係好容易食上癮⠀⠀酥炸鯪魚球 (HKD48)平時食開嘅鯪魚球係會附上一碟蜆蚧嘅 但呢間小店嘅鯪魚球就冇喇 我食到嘅蜆蚧味 係喺粒鯪魚球裡面⠀⠀豉椒炒蜆 (HKD58)碟炒蜆夠鑊氣 好有大排檔嘅味道 老人家最鍾意食佢個將汁 不停話好味 仲一路食蜆一路係咁啜個殻啲汁😂😂⠀⠀杏汁花膠湯 (HKD38)店員係咁推介飲呢個湯 話好多客飲完之後都好鍾意 $38一碗湯裏面嘅花膠都唔少 抵飲👍🏼⠀⠀黃金蝦(HKD88)呢個黃金蝦係店內招牌菜之一 蝦殼上鋪滿鹹蛋黃 好邪惡啊 呢個餸每晚限量供應 遲啲去都賣晒啦 我覺得呢個一定要試⠀⠀椒鹽墨魚咀(HKD38)個小食上枱時我哋幾個都呆咗 以為$38會係比一小碟嘅墨魚咀你 點知份量好似一個餸咁大⠀⠀菠蘿咕嚕肉(HKD68)芥蘭炒臘味 (HKD68)⠀⠀店舖好近佐敦地鐵站 行出出口2分鐘就到 地點都算方便啊
⠀⠀
煎釀虎皮尖椒 (HKD48)
辣辣哋又香口 真係好容易食上癮
⠀⠀
酥炸鯪魚球 (HKD48)
⠀⠀
豉椒炒蜆 (HKD58)
⠀⠀
杏汁花膠湯 (HKD38)
⠀⠀
黃金蝦(HKD88)
⠀⠀
椒鹽墨魚咀(HKD38)
⠀⠀
菠蘿咕嚕肉(HKD68)
芥蘭炒臘味 (HKD68)
店舖好近佐敦地鐵站 行出出口2分鐘就到 地點都算方便啊