2020-12-06
同男友在尖沙咀行完街就打算買野食回家吃今日正想食港式餐廳 行行下見到呢間魚蛋粉好似幾吸引 價錢又相宜 於是毫不猶豫咁入去外賣回家食我地點了 古法鮮蝦雲吞麵 去骨海南雞飯 以及我之前未見過既脆骨魚皮 🤤🤤1. 古法鮮蝦雲吞麵($30)🍲就算外賣回家仍然新鮮滾熱騰騰 在冬天食就最溫暖不過 要讚下佢啲鮮蝦雲吞大大粒 總共有4粒 真係真材實料 非常鮮甜爽口 雲吞厚薄剛好 不會吃到厚厚麵粉味👍🏻同埋欣賞麵既湯底 完全唔會係味精 食完沒冇口乾既感覺 麵都冇鹼水味 $30 嚟講真係又平又高cp 值2. 去骨海南雞飯🐤 + 紫菜湯($49)平時食開去骨海南雞飯都要$60/70 但呢到唔使$50已食到 簡直是我地呢啲街坊既恩物雖則佢咁平 但質素一啲都唔差 男友表示 海南雞很嫩滑而且 油飯很香 配埋惹味既醬汁真係想再encore 它既性價比同雲吞面一樣咁高🤤3. 脆骨魚皮 🐟($32)見到脆骨魚皮真係好特別 平時食開淨炸魚皮 加埋脆骨都真係第一次食 但都會比到驚喜我呢個脆骨魚皮非常香口 脆卜卜 送湯又得 晚餐後作零食又可以 感覺比平時食既魚皮更脆更入味 平時怕骨既我食呢款脆骨魚皮完全冇問題
同男友在尖沙咀行完街就打算買野食回家吃
1. 古法鮮蝦雲吞麵($30)🍲
就算外賣回家仍然新鮮滾熱騰騰 在冬天食就最溫暖不過
2. 去骨海南雞飯🐤 + 紫菜湯($49)
3. 脆骨魚皮 🐟($32)