2017-01-19 2753 瀏覽
朋友介紹去,去前已上 openrice research 吓,都知道是什麼狀況,朋友喜歡去,我也抱著難得見吓朋友,所以,燒賣就燒賣,加上,我又未試過在香港吃炭爐(廣州吃過)。我們二人火鍋兼燒烤,點了:火鍋:鹹酸菜魔鬼魚湯底(未吃過,有新鮮感,但又唔係話好好味)本地肥牛(唔講以為係普通牛肉、好鞋、冇牛味)美國筒蠔(好細筒、蠔唔大隻、冇鮮味)黑柏葉(還可以)魚皮餃併韮菜餃(惡劣)皇帝菜(一般新鮮)火鍋配料冇樣好食,最好食,反而係湯底嘅魔鬼魚,唔該唒~燒烤:白鱔圏(好味的)牛脷(可以的)雞心(可以的)雞腎(一般)酒水及其他:三支朝日啤酒、兩隻蛋埋單 $850+,如此食物質素,這個價錢,我赤都肉埋,其實,哩個價絕對有 1/3 係招呼你玩炭爐、及隨便吸煙,Ok~ 炭爐哩啲嘢,玩一次已好足夠,食物劣質,個爐識飛都係冇用,喺九龍城求其搵間火鍋店,用同樣價錢,食物質素一定好好多,淨係碟手切本地肥牛已經靚到曉叫,叫埋波士頓龍蝦都仲得。奉勸各位,唔好咁貪玩,俾幾多錢應該食返什麼質素食物,如果真係想食炭爐,自己買幾包炭,帶埋個煲去郊野公園,一樣做到哩個效果,環境仲好好多添,再用 $800 去街市買食物,和牛

我們二人火鍋兼燒烤,點了:

本地肥牛(唔講以為係普通牛肉、好鞋、冇牛味)

美國筒蠔(好細筒、蠔唔大隻、冇鮮味)

黑柏葉(還可以)

魚皮餃併韮菜餃(惡劣)

皇帝菜(一般新鮮)

火鍋配料冇樣好食,最好食,反而係湯底嘅魔鬼魚,唔該唒~

燒烤:

白鱔圏(好味的)

牛脷(可以的)

雞心(可以的)

雞腎(一般)

酒水及其他:

三支朝日啤酒、兩隻蛋

奉勸各位,唔好咁貪玩,俾幾多錢應該食返什麼質素食物,如果真係想食炭爐,自己買幾包炭,帶埋個煲去郊野公園,一樣做到哩個效果,環境仲好好多添,再用 $800 去街市買食物,和牛海鮮都食到你嘔,我發誓唔會再去!
2017-01-11