2022-09-10 43 瀏覽
高質平民fine dining🤩🤩之前留意到呢間一直零負評既餐廳,專程去試下,果然係非常高質😋👍🏻當日去係weekend,一樣有lunch set,好抵食🥹🥹💙 番茄義大利管通粉配布拉塔芝士 $118管通粉煮既時間控制得好好,有咬口得黎食到小麥味,索曬番茄汁,配埋布拉塔芝士一齊食好match😗😗而且個番茄醬唔係平時去普通餐廳嗰d罐頭野,係真係有好多車里茄(目測成10粒lol)煮出黎,極有誠意🥳但調味比較酸,個人覺得幾開胃,但如果唔係特別鍾意食酸野既朋友可能會覺得太酸,可以考慮叫其他野食🤣🤣💙 脆煎盲曹魚柳配時令蔬菜 $138呢個賣相好靚!塊魚上面竟然有d泡泡,令到成件事好夢幻🥰而且擺盤都好有心思,魚柳下面係薯菜,一層層咁放上去,唔同角度望落去都好靚🫠賣相靚之餘絕對唔係虛有其表,魚柳煎得好香,面頭有簡單調味,食到魚既鮮味之餘又唔會太寡,而且真係煎得好靚,外脆內軟仲好juicy,好少可以食到煎得咁好食既魚🥹🥹薯菜方面唔係平時嗰d一式一樣既薯條,有個煎新薯,開左邊方便食👍🏻另外都有d椰菜花同瓜,感覺好健康😆😆另外lunch set可以揀兩款前菜,我地揀左蟹肉忌廉薯餅同番茄mozzarella
高質平民fine dining🤩🤩

💙 番茄義大利管通粉配布拉塔芝士 $118

💙 脆煎盲曹魚柳配時令蔬菜 $138
呢個賣相好靚!塊魚上面竟然有d泡泡,令到成件事好夢幻🥰

另外都有d椰菜花同瓜,感覺好健康😆😆

另外lunch set可以揀兩款前菜,我地揀左蟹肉忌廉薯餅同番茄mozzarella沙律😁

薯餅上碟既時候熱辣辣,應該即刻炸起,乾身脆口唔油,入面既mixture十分creamy,仲有兩舊薯餅同大量沙律菜🥹🥹👍🏻

番茄mozzarella沙律份量好多,有三粒芝士波波咁多,絕對真材實料👍🏻😋

💙 Smoothies extra +$28
跟餐本身有tea/coffee, 另外都可以選擇加$28要smoothie~

我地叫左strawberry and blueberry, 即叫即整,飲落係好天然既水果味,唔會過甜,都幾大杯,解渴好飲👍🏻🥰

Overall黎講餐廳位置方便,環境唔錯,食物高質,如果約會/慶祝特別日子都幾推介呢間,希望之後餐廳都一直keep到咁有heart,有機會一定會再食😗😗

味道:9.5/10
性價比:9/10

📍Y Dining
旺角彌敦道703號金鑽璽1樓
📌人均消費: below $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #西餐 #LF旺角 #finedining #setlunch #pasta #steak #salad #旺角美食 #香港美食