2009-03-02
今次係第一次光顧此店, 到步後看見店舖面, 已有一種不詳預感, 裝修及燈光也很殘舊, 直覺話俾我知, 食物水準應該......有保留, 但見咁多好食評, 點都要試一次。7點多去到此店, 原來真係同食評講既一樣, 己經要排隊等位。是此點了大獲好評既鰻魚飯、蝦天婦羅及餃子拉麵。鰻魚飯:朋友食完後覺得飯質一般, 唔似日本米, 鰻魚太肥, 醬汁味道可以蝦天婦羅:即叫即炸, 夠脆夠熱, good餃子拉麵:這是唯一一個bad comment, 因為餃子同拉麵放埋同一碗,我諗我唔駛多講, 大家都知後果會係點樣......就係本應脆既餃子唔脆口囉, 麵質就.....第一口還以為係傳統日式拉麵, 但食到咁上下發現麵條開始發脹變淋, 好明顯唔係正宗既拉麵啦, 而且芽菜又冇煮過, 成個煮拉面方法都唔正宗, 一句講晒, 唔好食但以呢個價錢俾d咁樣貨色你品嚐, 都差唔多了, 不能要求太多。 總括而然, 夠經濟但水準一般。
蝦天婦羅:即叫即炸, 夠脆夠熱, good