2019-11-01
荃灣不嬲好多嘢食早幾日留意到呢間人流唔少嘅舖頭等咗一陣就有位啦主要食日本料理,鍋物燒肉壽司刺身好似咩都有CP值唔差,價錢好公道不過我哋覺得壽司刺身鍋物四圍都有想食吓啲特別啲嘅嘢所以叫咗個佢嘅招牌吉列牛同小食拼盤一次過試幾樣嘢初見香草吉列牛 $128配白飯+溏心蛋+$35仲可以升級套餐添有刺身+湯/沙律+飲品湯一係味噌湯一係南瓜湯,我揀咗南瓜湯,味噌湯度度都有嘢飲簡單少少要咗杯是日精選花茶,當日係菊花茶南瓜湯值得推介味道好濃,有南瓜味,質感超Creamy!刺身不過不失吞拿魚同三文魚每樣2件都算係厚切嚟主菜係香草吉列牛外面用香草完全包裹嘅牛肉睇落已經好靚仲有2隻溏心蛋,醃過但唔鹹牛肉上枱時仲係生嘅要將一塊又一塊肉片擺上爐上面用石燒自己將牛肉燒熟燒之前將細碟上嘅脂肪當油咁搽喺石上面之後就可以放牛肉上去燒只需幾秒就已經足夠配埋白飯啱啱好牛肉煎完之後比較油膩白飯自然係最好嘅配搭啦我覺得唔需要蘸汁同落鹽已經好夠味精選小食拼盤 $98本來想試吓個明太子雞翼$58但見到小食拼盤有4樣嘢都係$98有honey同ketchup俾大家蘸嘅所以直接叫拼盤一次過試晒4樣,每樣有2件﹕1.炸明太子釀雞翼 - 雞翼
早幾日留意到呢間人流唔少嘅舖頭
等咗一陣就有位啦
主要食日本料理,鍋物燒肉壽司刺身好似咩都有
CP值唔差,價錢好公道
不過我哋覺得壽司刺身鍋物四圍都有
想食吓啲特別啲嘅嘢
所以叫咗個佢嘅招牌吉列牛同小食拼盤一次過試幾樣嘢
初見香草吉列牛 $128
配白飯+溏心蛋
+$35仲可以升級套餐添
有刺身+湯/沙律+飲品
湯一係味噌湯一係南瓜湯,我揀咗南瓜湯,味噌湯度度都有
嘢飲簡單少少要咗杯是日精選花茶,當日係菊花茶
南瓜湯值得推介
味道好濃,有南瓜味,質感超Creamy!
刺身不過不失
本來想試吓個明太子雞翼$58
但見到小食拼盤有4樣嘢都係$98
有honey同ketchup俾大家蘸嘅
所以直接叫拼盤一次過試晒4樣,每樣有2件﹕
1.炸明太子釀雞翼 - 雞翼唔需要蘸醬,好香好似燒完又炸咁,但無燶到,明太子味釀落雞翼好似唔太鹹,隻雞鎚無骨懶人表示呢樣值得一讚
2.日式鐵板煎餃子 - 煎得好香,本身我唔多食餃子都覺得佢幾好味,皮唔厚已經難得,發覺蘸蜜糖原來幾好味
3.炸和風一口芝士 - 值得推介,成粒都係芝士,炸完之後芝士喺炸粉入面呈流心狀,一咬落去芝士可以拉絲出嚟
4.炸和風甘栗紫薯餅 - 呢樣都係驚喜之一,紫薯不嬲都好食,炸完個皮鬆脆食落唔太厚粉,入面紫薯軟淋淋,仲有粒粒栗子,層次好豐富