2017-02-28
旺角平有平食,是日去左間性價比較高的餐廳食晚飯,人均消費不高而又高質,絕對係愛錫荷包嘅做法。店內有一個牌,是日推介的小食,除了點套餐,加配可口的小食一點也不過份呀!率先點了鹽燒羊架一隻$38,賣相非常之不錯,大大隻羊架,算是大體了嗎?拿上手,大力咬落去,趙的同時,肉汁飛哂出來,羊咩極為香濃,亦不太SO,吸引極了,似乎一隻唔夠喉,想食多隻添。紅白湯都唔錯,有一定的水準,味道跟貴貴的西餐喝到的差不多。紅湯雜菜量多,酸酸地幾開胃,又帶點蕃茄甜。白湯夠滑,但略鹹了一點。同朋友叫左2個餐,主菜配餐湯和飲品。價錢夠平,唯一有點遺憾的是沒有甜品吃。。粟米豬柳配飯$58,個白汁相對較濃郁,鹹味十足,帶點粟米粒粒,一定要配飯才好吃呢!!豬柳口感有點像豬頸肉,質地好爽口,同時亦好實用,很有口感。欣賞肉的大小適中,一口吃也不成問題。蒜香雜菌蜆肉天使麵$58醬汁濃而不膩,蒜香味十足,希望食後不會口臭啦,味道是令人有吃完想再吃的感覺。蜆肉OK,味道正常,但偶爾吃到的沙粒的蜆肉。幼身的天使麵夠軟林,配上醬汁,吃下去滑滑的。特飲十分吸睛,加10蚊而已,我們都看中了檸檬益力多(+$10) 乳酸味挺香濃的,微帶甜味,檸