2013-03-31 35 瀏覽
今次試食既餐廳係位於Hysan既“南小館”! 南小館四小拼 糖醋排骨:不過不失,唔算話好濃味,不過食時要小心!因為有少少碎骨的 花雕雞:個人覺得酒味太淡了!食唔到花雕既味道,不過肉質好滑! 口水雞:唔係好辣,就算唔食辣既人都可以一試的 鎮江肉:最普通既亦好難整得難食既!哈 雞排擔擔麵雞排炸得幾鬆脆的,不過無咩肉 麵方面就比較辣,不過個味都幾好 小籠包 成晚最好食既食物之一! 皮唔會話好厚,所以要小心夾! (我自己夾3個有2個都穿左 囧) 個湯汁好飲! 豆漿勝瓜見個名好得意所以叫左個試 都有少少意外! 味道好清淡,好易入口 勝瓜唔會煮得好淋幾爽口老干媽年糕 辣!真係幾辣下! 可能我本身唔多喜好辣 感覺麻麻,只係得個辣字 招牌生煎包 本來見佢寫係招牌就抱住試下既心態叫,點知……佢係成晚最驚喜既!!! 4個字去形容就會係 "皮脆汁濃" 佢煎到個包底剛好金黃色,皮身好脆,肉汁好濃! 正!!!!! 南小館甜甜拼 茉莉花茶凍: 好滑!啖啖都有花茶味 杏仁奶凍:質地稀身左少少,不過真係好滑!杏仁味都幾濃的,好味 桂花糕: umm...老實講有少少失望! 佢面頭既糖漿係好有桂花味,不過

今次試食既餐廳係位於Hysan既“南小館”!

南小館四小拼
口水雞:唔係好辣,就算唔食辣既人都可以一試的
鎮江肉:最普通既亦好難整得難食既!哈
雞排擔擔麵
小籠包
成晚最好食既食物之一! 皮唔會話好厚,所以要小心夾!
(我自己夾3個有2個都穿左 囧) 個湯汁好飲!
豆漿勝瓜
老干媽年糕
招牌生煎包

南小館甜甜拼
茉莉花茶凍: 好滑!啖啖都有花茶味
桂花糕: umm...老實講有少少失望! 佢面頭既糖漿係好有桂花味,不過件糕本身就無咩味同特別。 同好黏囉!痴住塊葉好難夾起 不過糕身都好煙韌,算唔錯的
細沙南瓜團:賣相一流!非常可愛! 糕身好煙韌,夾起有小小難度 內藏紅豆餡,唔甜的所以唔洗擔心!
題外話/補充資料: 價錢唔算貴 ... 不過上菜太快了 !!! 一次過上晒 ... 好似想逼人快食快走咁
2013-03-30
10 分鐘 (堂食)