2019-07-06 42 瀏覽
星期四晚soho我諗得係呢間餐廳先係要排隊入座😂好彩翻桌率都非常快,等左五分鐘左右就到我地餐廳有好多款特色台灣野食樣樣都睇到流哂口水!先黎一杯檸檬冬瓜茶消消暑先!甜度適中大大杯又有啲蒟蒻粒粒咬下好好飲呢碟魯肉A菜好好味,唔係肥肉所以我地非常鐘意,肉切得大大粒,汁又較得好味加埋落啲爽口嘅A菜夠哂perfect再黎呢個手繪雙色鹽酥雞都好正,佢比起韓國炸雞其實有過之而無不及,88蚊有七大舊都算係咁!兩個sauce 有柚子蛋黃醬同埋黑松露蛋黃醬,兩款都好好味👅柚子清新,黑松露濃郁!加埋鹽酥雞係perfect match雞又唔會話個炸皮過厚,入面又嫩滑very good櫻花蝦明太子蛋餅又幾有特色,同想像中嘅味唔太一樣,但又辣辣地同幾有咬口🤔麻婆豆腐蟹肉撈麵都幾有特色,個麻婆豆腐如果再麻辣返啲同埋啲麵質再硬返多啲筋性多返啲就好喇👍🏻花生奶奶麻糬係用左粗加幼嘅花生粒去做個base另加日本鮮牛奶同木薯粉去形成呢個咁Q彈嘅無粘糯感白雪雪嘅滑口奶麻糬真係好好味唔會太甜,食唔停口!最後必須必須必須要推薦呢個黑糖苦瓜汁!終於係香港搵到台北蜂蜜白玉苦瓜汁嘅味道喇!!!好感動呀!好好飲!果種甘甜少少苦澀嘅味係完全
星期四晚soho我諗得係呢間餐廳先係要排隊入座😂
好彩翻桌率都非常快,等左五分鐘左右就到我地

餐廳有好多款特色台灣野食
樣樣都睇到流哂口水!

雞又唔會話個炸皮過厚,入面又嫩滑very good

花生奶奶麻糬係用左粗加幼嘅花生粒去做個base
真係好好味唔會太甜,食唔停口!

好感動呀!好好飲!果種甘甜少少苦澀嘅味係完全複製到!大愛!!