2015-08-09 2384 瀏覽
同父母行過水星街找食, 被店裡的"馳名炭燒煲仔飯"吸引, 雖然大熱天時, 但竟然有d想食煲仔飯. 帶住一向咀刁的父母, 入黎呢間其貌不揚既餐廳, 其實有點擔心. 一坐低, 父母就微言, 餐廳內太嘈吵. 3個人點左3味餸, 菜膽雞, 金銀蛋豆苗, 白鱔煲仔飯 . 一般清淡小菜, 不過係十個驚喜!! 菜膽雞, 十分鮮甜, 家人一向喜歡清淡, 所以味道剛剛好. 金銀蛋豆苗湯汁都十分鮮味, 味道非常好. 白鱔煲仔飯絕對一讚, 飯焦唔會太焦, 很脆很香, 絕對係完美. 白鱔鮮甜不在話下, 上面豆豉真係好正, 仲有少少陳皮. 我媽煮野絕對唔差, 所以佢要求都好高, 出街食野成日都話佢點點點煮得好過佢, 佢呢樣點點點煮得唔好, 就算OK既佢都最多唔出聲. 呢間野佢多次讚好, 仲話如果住附近一定成日黎食. 3個餸加埋先2百幾, 平靚正

菜膽雞, 十分鮮甜, 家人一向喜歡清淡, 所以味道剛剛好.
金銀蛋豆苗湯汁都十分鮮味, 味道非常好.

2015-08-08