2021-01-11
受制於限聚令,晚上6點之後禁止堂食,今天剛好約了朋友到其家打機睇波,所以就打開FOODPANDA APP看看有什麼平價的選擇。原來登打士街10樓一間CAFE也會做外賣,見到一人套餐有折扣包飲品,我倆就叫了兩個套餐,始終還是節儉一點好呢,經濟不算好啊~一人套餐1號 - 黑松露意粉及雲呢嗱LATTE(少甜)- 其實最有意外的就是黑松露意粉,因為沒想到份量多到咁,好有黑松露的味道,食完都好飽好滯- 飲一杯熱辣辣的雲呢嗱LATTE睇波最舒服,幸好叫了少甜不會過肥!一人套餐2號 - 煙三文魚意粉 & 凍蜜桃紅茶(少甜少冰) - 同樣地煙三文魚意粉都好大份,唯一分別就是有大大塊的煙三文魚,鐘意食魚肉的友人就比較適合- 凍蜜桃紅茶味道偏淡,比較健康的選擇,我們兩位都欣賞CAFE可以提供真少甜的服務~~建議可以在APP提早15分鐘下單,基本上準時做好,價錢50元有找,份量足夠抵食,在競爭激烈的旺區不失為性價比高的選擇,還有米飯/其他意粉,種類都算多,飲品又多,GOODCHOICE~
一人套餐1號 - 黑松露意粉及雲呢嗱LATTE(少甜)
一人套餐2號 - 煙三文魚意粉 & 凍蜜桃紅茶(少甜少冰)
雲呢嗱LATTE(少甜) & 凍蜜桃紅茶(少甜少冰)
黑松露意粉
煙三文魚意粉