2018-10-11
同平時食嘅魚蛋粉麵店有 D 唔同, 呢間餐廳走小清新風格。店員會提供兩款餐牌, 內容係一樣, 只係有圖同冇圖嘅分別。 餐廳都幾環保, 冇圖嗰張 Menu 係 For 客人 Order 用, 由於過左膠嘅關係, 客人可以喺上面剔想食嘅野, Order 完之後店員就會抺去筆痕, 繼續重用 Menu。每張檯上都會擺左自家製嘅紅燈籠椒同黃燈籠椒辣椒醬, 愛食辣人士一定要試。自家牛三鮮米粉有別於一般粉麵店, 呢度嘅湯底用左豬骨加雞骨熬成, 味道非常清甜。 牛三鮮即係牛腩、牛筋 & 牛肚, 全部都已然炆到好入味。牛腩煮到夠晒淋身, 而且仲有 D 牛脂香添。牛筋軟腍又有咬口, 食落去好似感覺到啖啖骨膠原咁。牛肚非常爽口入味, 愛牛人士千其唔好錯過呀。扎肉紫菜肉碎湯飯湯底夠晒熱辣辣, 而且味道鮮甜, 用料豐富, 份量非常多, 女士們一定唔會食得晒。 炸墨魚丸炸到粒粒金黃, 非常彈口, 配埋泰式甜酸醬食超級開胃。
店員會提供兩款餐牌, 內容係一樣, 只係有圖同冇圖嘅分別。
自家牛三鮮米粉
扎肉紫菜肉碎湯飯
炸墨魚丸
炸到粒粒金黃, 非常彈口, 配埋泰式甜酸醬食超級開胃。