2015-03-03 1125 瀏覽
之前睇朋友FB 見淘大有間食芝士火鍋, 尋晚兩口子黎左試下。門口自動取飛(記得最後要按埋啡色既"晚市"icon 先會出飛), 等左15分鐘左右就有位。門口見有個2人套餐$158(有沙律, 2個鍋或麵食, 小食, 飲品甜品), 睇左一輪以為冇得揀芝士濃湯所以冇叫(食到中段見對面枱叫呢個餐, 又揀左芝士濃湯先至醒覺)講返我地今餐食乜:1) 芝士火鍋 (牛肉, 芝麻醬) 賣相好靚, 好colourful, 睇落好舒服, 至於湯底都有芝士味既, 會隨著水蒸發而變濃, 食到最後我覺得變左南瓜忌廉湯底(因為南瓜溶左), 但係另一半話似豆乳味多D , D 材料都OK既(其實同吉野家差唔多), 我選擇最後先落麵(好似叫champon麵), 想吸晒D 濃湯味會好食D, 不過最後個麵食落好大陣鹼水味咁, 食左2啖就冇食LU   2) 長崎香脆麵(細)  叫果時預期好似肉絲炒麵咁, 食落真係咁, 不過唔係脆而係硬, 但係D 材料都幾好味既 3) 芝士餃子 賣相冇佢圖片咁靚, 食落一般啦, 面個陣係芝士加茄汁, 如果餃子入面都有芝士就好啦4) 熱豆漿, 凍奶茶 (熱豆漿豆味算濃, 不過太甜, 可能佢要整埋凍豆

講返我地今餐食乜:
), 但係另一半話似豆乳味多D
, 不過最後個麵食落好大陣鹼水味咁, 食左2啖就冇食LU

4) 熱豆漿, 凍奶茶 (熱豆漿豆味算濃, 不過太甜, 可能佢要整埋凍豆漿, 雪凍會冇咁甜所以落多左糖啦)
TOTAL $153 (比2 人餐平, 不過食少左野
總括黎講, 想食芝士火鍋可以試下既, 不過唔可以抱太大期望, 始終價錢唔算貴
2015-03-02
15 分鐘 (堂食)