(又係忙到過左兩個半月都未寫完,當係我自己一次record啦,唔知以後仲會唔會有)是咁的, 吉野家近黎都會係唔同分店搞放題火鍋, 一開始係西環果陣實在太多人所以冇去食, 今次既然細佬叫到,個價錢又吸引,就即管試下啦!同平時打邊爐一樣,係一人一鍋入座時先揀湯底,而第一碟牛/雞肉同野飲就係坐底之後即刻上,唔使埋位之後再慢慢落單同等 雖然配料同其他任食邊爐比係少啲,但係款式都叫吸引落單紙上面冇嘅都可以出去自己拎,就算要等落單都有野可以即刻拎黎煮醬汁、額外餐具、加湯同埋水都可以出去自己拎個爐係新款,比起舊款淺左好多,相信係因為要用呢隻電磁爐,不過對於任食黎講食得切就冇所謂埋位等左陣,有爐有餸可以開始食lu美國牛肉、切件雞腿肉、丹麥豬腩片同平時打邊爐差唔多,煮完口感及格打邊爐可以飲麵豉湯都係第一次,就同平時食吉野家飲嘅湯一樣有香辣泡菜都幾特別,個人覺得用黎開下胃都ok鍋物款式比較多,比較特別係油揚同粟米墨魚餅食呢類嘅作用主要係填飽個肚同埋可以食住先至於菜其實都及格,唔係太特別而值得一讚嘅係流心芝士球,芝士味幾濃,咬落去啲芝士即刻漏晒出黎!當然芝士系唔少得芝士竹輪啦,但係相比之下芝士竹輪就冇咁濃
同平時打邊爐一樣,係一人一鍋
雖然配料同其他任食邊爐比係少啲,但係款式都叫吸引
醬汁、額外餐具、加湯同埋水都可以出去自己拎

埋位等左陣,有爐有餸可以開始食lu
美國牛肉、切件雞腿肉
丹麥豬腩片
麵豉湯
打邊爐可以飲麵豉湯都係第一次,就同平時食吉野家飲嘅湯一樣
香辣泡菜
有香辣泡菜都幾特別,個人覺得用黎開下胃都ok
鍋物款式比較多,比較特別係油揚同粟米墨魚餅
食呢類嘅作用主要係填飽個肚同埋可以食住先
至於菜其實都及格,唔係太特別
而值得一讚嘅係流心芝士球,芝士味幾濃,咬落去啲芝士即刻漏晒出黎!當然芝士系唔少得芝士竹輪啦,但係相比之下芝士竹輪就冇咁濃味啦
係Facebook打卡有神秘配料(扇貝?),食落口都唔錯嘅,只係上枱果陣雪到一舊舊咁,要直接放入鍋度煮...

呢$138抵食在於比較平,同埋有平時打邊爐都冇嘅配料
加上吉野家幾重視呢個promo,除左食之外仲會搵MC搞下抽獎,食客都會食得開心
呢兩點令到今次放題加晒分
2016-05-08