2019-09-20 25 瀏覽
朗豪坊新開左間台灣菜,價錢好親民,所以決定入去食晚餐喇!人氣清燉·牛腱心刀削麵 — 湯底好清甜,好有牛味🐮鋪上四塊牛𦟌,仲有兩棵菜同埋蔥花做配搭。牛𦟌燉得非常軟腍,唔洗牙力都咬得開🤣👍🏼而且麵嘅分量好足夠,食完都幾飽招牌麻辣·牛三寶關廟麵 — 有牛腩、牛𦟌、牛丸、鴨血,仲有豆卜。我第一次食關廟麵,有啲類似拉麵嘅質地,比起平時食嘅台灣麵幼身啲。而餸菜方面,都係炆得好軟腍,好有牛味!雖然望落好似好辣咁,但其實佢係小辣,食落都可接受!另外再嗌左個小食,台式酥炸三寶— 甜不辣、鹽酥雞、蕃薯條。全部都炸得香脆,而且份量啱啱好,唔會太熱氣✨最後嗌左杯滑嘟嘟奶茶,其實姐係涼粉咁解🤪甜度無得揀,但好彩佢地嘅奶茶底唔甜!配埋涼粉咁飲,整個人舒服哂,好味👍🏼

朗豪坊新開左間台灣菜,價錢好親民,所以決定入去食晚餐喇!