2023-11-13
呢幾日天氣明顯轉涼,最岩就係約埋朋友一齊搵地方食野!今次黎到筲箕灣 , 特意慶祝朋友仔生日, 呢間餐廳環境非常優雅, 而且勁多打卡位, 感覺去左童話世界一樣.而且員工態度極佳! 係性價比極高既一間隱世餐廳!火焰芝士配蒜蓉意大利包$(98)呢個火焰芝士非常有趣, 店員會行埋黎, 將眼前既芝士加上少量酒再加上火槍,一噴之下就會出現一個小火球, 之後就會噴到好香既芝士味, 配上蒜蓉意大利包非常適合, 另外佢既芝士味香濃但係完全唔會好滯! 好岩打卡同作為前菜用Burrata Cheese($185)呢個Pizza 入邊有意大利布袋芝士, 風腸同風腿, Pizza 批邊係脆皮薄邊, 係即製手拉Pizza黎, Pizza底極度香濃, 肉味滿滿, 再帶點布袋芝士既香甜, 超級滿足, 另外都可以分到6塊, 2-4人食都沒問題梳乎厘奄列($115)由於今日朋友仔生日, 特別安排左呢款限定既梳乎厘, 事關可以安排到特色既擺盤, 有旋轉木馬擺設同音樂, 而且加字都係免費!! 超貼心, 但係呢個份量就非常誇張, 係平時食梳乎厘既兩倍, 如果一班朋友黎食就非常適合喇! 味道方面, 梳乎厘非常鬆軟, 空氣感十足
呢幾日天氣明顯轉涼,最岩就係約埋朋友一齊搵地方食野!
而且員工態度極佳! 係性價比極高既一間隱世餐廳!
火焰芝士配蒜蓉意大利包$(98)
Burrata Cheese($185)
梳乎厘奄列($115)
由於今日朋友仔生日, 特別安排左呢款限定既梳乎厘, 事關可以安排到特色既擺盤, 有旋轉木馬擺設同音樂, 而且加字都係免費!! 超貼心, 但係呢個份量就非常誇張, 係平時食梳乎厘既兩倍, 如果一班朋友黎食就非常適合喇! 味道方面, 梳乎厘非常鬆軟, 空氣感十足, 而且蛋香味好濃, 鍾意食梳乎厘既朋友千祈唔好錯過呀! 聽過依家仲有得抽獎! 有機會中到神秘禮物添!
特飲:
Pineapple Hat($48)
賣相超級QQ, 有一塊燒過既菠蘿鋪左係上邊, 好似一頂帽咁! 而且隔離仲有一個菠蘿擺設, 超級打卡,
味道清新,類似菠蘿Soda 咁, 再加上少量七喜, 而且入邊仲有爆爆珠, 十分有驚喜!極度推薦, 而且價錢黎講好合理!
提子特飲($58)
呢杯提子特飲都好有驚喜, 杯上邊鋪滿一層一層既新鮮提子, 入邊仲有一塊鮮檸檬, 酸酸甜甜非常開胃, 而且唔會太甜, 非常建議大家試下佢地d 特飲, 全部都好有特色!!!
另外餐廳都有好多打位卡! 同埋佢既餐具係非常優雅可愛 , 成個感覺好似去左童話城堡咁, 非常適合一班朋友傾下計慶祝生日!