2020-09-30 105 瀏覽
依間良心店想試好耐, 見大致好評, 又咁岩見到openrice訂有7折, 所以驅使我試一試🙂但一坐底, 職員比menu同時話餐廳係會員制, 所以強制性要填左啲個人資料做會員, 感覺怪怪的😰同埋會員得9折, openrice book有7折🤔▫️🍴ᴍᴀɪɴ·慢煮甜酒燴和牛面頰 $188﹟個presentation雖然唔係好吸引, 上菜既碟仲要係崩咗塊🙈但食落個味道同質感係不錯的🙂個牛整得都夠入味, d肉同筋都夠腍身, 建議將個牛同薯蓉一齊食, 口感更佳, 軟綿既感覺😋不過如果野食可以再煮熱d會更加好🤔依家個狀態係見到都有煙出, 但食落唔夠熱既感覺🥺🍴ᴍᴀɪɴ· 軟殼蟹肉千層麵 $148﹟賣相對比起個牛面頰係吸引啲🤨但味道反而就無咁出色啦😂份量唔算太大, 隻軟殼蟹正常發揮, 個千層麵面部同底部既麵都係梗梗地身😢得中間層係軟身既麵質感, 醬既量都足, 但食完就預左會有少少油膩感🙈🥤ᴅʀɪɴᴋ·熱情果接骨木花茶 $58﹟用一個有古典風既花瓶黎做容器再加支假花係幾有feel~整體味道清甜, 都飲到少少茶既澀味, 如果凍飲再凍d會更加好😅感覺差咁d冰咁, 唔夠爽😂
▫️
🍴ᴍᴀɪɴ·慢煮甜酒燴和牛面頰 $188