2017-01-17 1436 瀏覽
媽媽話想食中式嘢,所以帶佢去茶木食下,話我食過都幾好食。呢間服務好好,好有禮貌,等左五分鐘已經入得。其實我次次都食松露什菌手作面,因為真係好好食,不過上次見同事食個肉燥手作拌面都好食,所以今次叫左呢個,媽媽叫左個莎朗肉燥飯同芝士雞翼。肉燥手作面的確好好食,啲肉燥好多,我覺得面係好食過個飯嘅,雖然啲牛肉都幾好食,不過可能因為我本身鍾意食面多啲啦哈哈,個芝士雞翼芝士味都幾濃,至少我媽媽都覺得呢餐幾好食,話要帶人嚟食!本身都想叫個蜜糖吐司食嘅,不過有啲飽覺得食唔哂,結果我地各自叫左個芋圓甜品,我媽果個係有雪糕嘅,我果個就係紅豆果個,不過我覺得同台灣食嘅差好遠,個底勁多冰,啲芋圓又冇咩味,俾相呃左,係有啲失望,早知嗌蜜糖吐司啦。不過佢嘅野食都普遍幾好食,會再幫襯!

不過佢嘅野食都普遍幾好食,會再幫襯!
莎朗肉燥飯
芝士雞翼