早前同朋友去將軍澳踩單車入康城,踩完緊係要食返餐好🥳 我哋揀咗康城嘅「燒肉帝」,呢度有多個燒肉套餐,仲有壽喜燒等選擇😋 我哋揀咗燒肉Set D,仲送甲羅燒添🦀!牛肉🐮牛肉方面選擇非常多!和牛就有「M7 澳洲和牛肉眼蓋」、「M6 澳洲和牛肩胛肉眼」、「A5 日本黑毛和牛三角」三款,我最鍾意係黑本黑毛和牛三角!佢嘅油脂豐富,香氣喺成個口腔散發,同時不失牛味嘅香濃,完美平衡😚💓!另外仲有其他多種牛肉:「日式胸腹肉」、「牛板腱」、「封門柳」、「牛舌」、「牛頸脊」、「一口牛柳粒」、「牛小排」、「牛肋條」⋯你諗得出嘅都有!我自己覺得呢度嘅牛肉都係偏濃郁,牛味好勁!我自己好鍾意😍😋!值得一提係呢度有超多醬料選擇,連炸蒜片都係任食,配燒牛肉就最啱喇🥰雞肉🐥除咗牛肉,我平時都好鍾意食雞肉㗎!今次嚟到燒肉帝就食咗「雞脾肉」、「雞翼」、「雞柳」、「雞胸軟骨」⋯ 雞脾肉同雞翼都好好食😋 佢哋嘅肉比較嫩,雞翼調味有少少甜甜哋,好啱我口味💓海鮮🦞呢度嘅特色之一係有好多海鮮!我哋就燒咗「鰻魚」、「蝦」、「汁煮東風螺」、「魷魚筒」、「牛油廣島蠔」、「蒜蓉燒半殼帶子」,呢啲都係任叫😍😍 我推薦東風螺!調味甜甜哋好開胃,

牛肉🐮

雞肉🐥

海鮮🦞
呢度嘅特色之一係有好多海鮮!我哋就燒咗「鰻魚」、「蝦」、「汁煮東風螺」、「魷魚筒」、「牛油廣島蠔」、「蒜蓉燒半殼帶子」,呢啲都係任叫😍😍 我推薦東風螺!調味甜甜哋好開胃,驚喜地好食🤤! 當然都要食返多㕷山元貝、蠔回本喇😎

刺身🍣
刺身種類較少,只有「三文魚」、「赤蝦」同「八爪魚」,但都唔錯! 我𡁻木嗌咗超多三文魚,都依然咁厚切、咁肥美😜!

蔬菜🥬
蔬菜方面都有好多選擇,最緊要嗌生菜包肉食呀😛 加埋泡菜醬超match!

呢度仲有超多嘢食,燒肉亦都仲有豬肉等更多選擇😌 甜品選擇亦超多,自家、包裝甜品都有😋 連雪糕三文治都有,超正😍