為食兵團一早叮隻email黎,話9點去一門前醫醫肚先~去蘋果副刊講那間甜品屋~一開條link,嘩!!勁想尖叫!! 原來係我最愛既日本布甸!!!放工即閃,尋找布甸去..點知..都係迷失灣仔..唯有又舉手,的士~去到養和,已經見到個招牌啦...睇番print左既openrice地圖先發現,原來openrice張地圖錯的..和櫻屋剛剛好係正養和隔離...唯有等司機叔叔行上少少u turn再落番去...入去到,副刊都讚既宇冶抹茶,和三糖premium,紅豆布甸已經sold out la...得番...白芝麻布甸 -> 用豆奶做,一入口有芝麻味,食到最後,有豆奶的餘韻, 正!!!!!! 豆奶甜品arm哂我e d又勁鍾意食甜品,但係又驚肥既人啦..仲有..唔食得牛奶既人/素食都arm哂!!士多啤梨布甸 -> 一開盒,就成陣士多啤梨味撲鼻...我仲以為自己買左盒長柄士多啤梨tim...勁香士多啤梨同牛奶味!!! 姐姐仲講到明她們係用北海道牛奶做,唔怪得之咁香同咁重牛奶味啦~~~仲要,成個布甸,即使用士多啤梨新鮮做,都完全唔酸!! 他們擇料都好勁喎!!(查實個士多啤梨布甸我係今日先食,
為食兵團一早叮隻email黎,話9點去一門前醫醫肚先~
去蘋果副刊講那間甜品屋~
去到養和,已經見到個招牌啦...

得番...

(查實個士多啤梨布甸我係今日先食,雪左成晚,但係都仲勁香,勁滑!!)

original布甸 -> 有5款sauce可以choose, 栗子,焦糖,蜜糖,黑蜜 同楓糖. 黑蜜同楓糖好少機會試到,今次就要這2款啦~~
黑蜜唔係好甜,但係陣味好濃縮,同original勁match!!!

橙味jelly with pineapple star -> 友人一見jelly又傻左...即刻買左個大家齊齊分~~
原來jelly係用陶杯裝的..jelly唔係好甜,但係好香橙味,both smell and taste~~
d星星係菠蘿黎家..清香既菠蘿味,同埋唔係好甜,證明他們一定唔係用罐頭菠蘿!!
食完我們return左個杯比她們了~~仲見到另一食客,又係return個杯比她們,正符合而家環保既概念啦~~

和櫻屋仲有零食賣..望一望,e???夕張蜜瓜彩斯糖?? 買!!
這個咪係上次bonbon係北海道帶返黎既十勝紅豆百力滋??我記得好好味家喎..買!!
仲有幾款牛奶糖呢!! 忍下手,買左2款算了~

全店既裝修以櫻花為主,一間甜品店竟然有咁靚既裝修,買都買得開心d~~
如果有chair..我估我會流連忘返囉..

今次食唔到綠茶紅豆真係有點可惜...
下次出開銅鑼灣一定過黎再買!! 好彩,我都成日去cwb,咁睇黎,我與布甸重聚既日子不遠呢~~
招牌,行過養和就會見到
橙jelly with pineapple star
original, 5 sauces to choose
十勝紅豆百力滋,夕張蜜瓜彩斯糖,芝士蛋卷
各種牛奶糖
天花仲有個櫻花呢~~好靚!!
是次收獲~ 姐姐仲放左4個冰袋keep cold, 細心!!
2009-06-19
$28 (宵夜)
招牌,行過養和就會見到
橙jelly with pineapple star
original, 5 sauces to choose
十勝紅豆百力滋,夕張蜜瓜彩斯糖,芝士蛋卷
各種牛奶糖
天花仲有個櫻花呢~~好靚!!