2008年12月3號 - 夜晚6點40分左右今日決定再去觀塘食晚飯。 經過我昨天的搜尋就找到一個叫瑞和街市政大廈的熟食市場。 我唸應該有經濟的餐食la。 點知...上到去4樓就見到得3間餐廳。 而劉記佔左大部份的位。 都算la。 但是看到他們的餐牌就發覺有好多飯or送是3或4字頭的。 都幾shocked 的。 算la。 最後點左個28蚊的咸魚雞粒炒飯。 試試他們是不是真係有實力先。不需要等好耐它就來la。 首先講個賣相先。 D飯擺得好好呀。 一看就看到廚師不是求其放D炒飯上碟的。 試試個口味先。 Um。 都不錯wor。 味道夠咸。 飯炒得夠靚同埋一粒粒飯無'痴'住的。 厲害! 絕對值28蚊。環境方面就麻麻la。 不過熟食市場通常是不太乾淨的。 所以都見怪不怪。
2008年12月3號 - 夜晚6點40分左右