2022-01-29
今日喺銅鑼灣放lunch,行過天橋時見到有新開嘅冰室,咁就一於同朋友試試佢!呢度位置都唔少,坐得都幾舒適!我哋一坐低就點咗佢嘅招牌,巷仔十寶之一嘅火炙芝士雞扒包,一上嚟見到佢嘅份量好大,件雞扒都十分之厚實,聞到好香嘅雞扒味,果然呢個包係佢地嘅招牌,食落完全唔輸麥當勞,好香芝士味!另外我哋都點咗份蜜汁燒豬頸肉,啲豬頸肉有燶邊,食落口感好有咬勁,啲蜜汁好入味,呢個簡直送飯一流!成餐最驚喜嘅就係佢哋嘅乳鴿,冇諗過係一間冰室入面可以食到咁好味嘅乳鴿,佢哋呢度嘅乳鴿完全都唔輸平時喺茶樓食到嘅,燒到好入味,肉一啲都唔鞋,完全係超越我想像!我哋成餐都無點到主食,我哋淨係點咗唔同嘅小食,佢哋嘅蝦多士都炸到好酥脆,隻蝦都好大隻,而家一啲唔油! 不過佢哋嘅燒賣魚蛋就差咗少少,呢個巷仔小食個麻辣雲吞真係要必試!同時佢哋呢度都有一啲特飲提供,我就試咗呢個黑糖珍珠奶茶,你杯奶茶嘅甜度適中,而啲珍珠都好爽口,我哋食完成餐飯之後都有嗌咗個甜品來結尾,佢哋嘅甜品嘅種類都唔少,主打就係呢啲仙草同芋圓嘅配搭,食落都唔輸出面嘅糖水鋪!係同一間鋪食完飯又可以食埋甜品直落! 簡直係無得彈!
係同一間鋪食完飯又可以食埋甜品直落! 簡直係無得彈!