今晚同屋企人諗住天氣涼涼地,去大排檔食飯,咁就諗住去愛文生,之前食過幾次都幾好,可惜今次去食真係完全唔掂!首先個椒鹽豆腐,完全無椒鹽味,豆腐又完全唔滑,好似食緊普通豆腐pop咁,好難食!第二就係食個魚香茄子煲,呢個算係最好果個,但係d茄子都係完全無味,其他就係超級油既肉碎,完全無鹹魚既香味!真係要撈飯先食得落口,完全好似飲油咁。之後就係炸大腸,感覺同你自己係街市買一條大腸dum落去炸一樣,完全無任何調味同處理過,靠d甜酸醬去點,炸到又乾又硬。之後就係最垃圾既薯仔牛柳粒,以前係招牌小菜,而家真係超級垃圾,d薯仔唔係以前咁細粒炸香再炒,而家係用水煮熟就dum落去撈d汁就算,完全無味!之後d牛柳完全係訓練牙力,又老又韌,sip曬係牙,同煲完湯d湯渣無分別,成碟都無人想食!最後,真係可以同佢講再見,完全keep唔到質素,環境又嘈又污糟,連食物都唔得,完全無原因會再黎了!

魚香茄子煲
炸大腸