2012-11-17
係呢度總共有兩次坐低食飯既經驗, 有一次爭D食既經驗~第一次係同成班同事二十幾人去慶祝生日, 果時呢間野先岩岩開張無幾個月, 態度都算幾好。當日我叫左一個L5 - 鹽燒三文魚定食...件野除左咸同埋硬同埋凍之外我無別的評價, 但聽到其他同事話其實拉麵/其他定食都OK既! 所以就決定俾多一次機會佢!第二次同同事兩個人去食拉麵, 其實佢都唔算平! 一碗豬骨湯拉麵無叉燒都要$78的。但味道算係中等, 但仍然會機會可比!因為始終上環唔係太多日本料理餐廳, 有時都算食下既!第三次, 需要打去題外話/補充資料
第三次, 需要打去題外話/補充資料
題外話/補充資料:
第三次, 都係打算算同事成班去呢度慶祝, 我星期一打去訂位, 佢話OKAY,我叫佢FAX MENU俾我,佢話好~跟住星期四都未收到,我打去追. 佢先話要俾DEPOSIT, 其實我都明白, 各有各既難度, 佢怕人地二十幾個人唔去,甩佢底. 好..我話咁俾幾多,佢話要俾五百蚊DEPOSIT都算了! 因為其實唔係節日食LUNCH, 真係好少有要俾DEPOSIT, 但都打算照俾了! 我問佢可唔可以接受過數, 佢話唔接受, 咁我話係唔係直接拎落去餐廳俾你就可以?
佢話:"係呀, 你兩點幾黎啦...我地午飯時間好忙架!"
我話:"我兩點幾唔係食飯時間, 唔可以出黎架WO"
佢話:"咁你放工黎啦
我開始有點嬲了, 點解一個消費者去俾DEPOSIT食飯,仲要就餐廳D人既時間??
跟住我話我放工去吾到, 結論係,佢竟然叫我:"咁小姐你安排下啦"
跟住我真係頂唔順要打去同佢取消左張檯佢, 我真係接受唔到身為一個消費者竟然要就佢呢樣就佢果樣。