2018-08-25
收藏咗呢間出名食brunch嘅餐廳喺個list度好耐,今日終於去試下。12點幾1點左右到達,好長龍,員工話最少要等半個鐘,明白係peak hour,要等都好合理,但呢間餐廳要求客人企喺室外嘅馬路邊真人排隊去等位,唔派飛/唔留電話!企喺大馬路旁邊勁多廢氣,正直中午烈日當空,我哋兩位排咗一陣已經熱到濕透,身子弱啲都真係會頂唔順暈低。俾客人嘅感覺係“唔挨得唔想排就唔好食啦”,今日條隊仲有個孕婦企住曬咗超過半個鐘😖睇見都心痛🤦🏻♀️呢間餐廳真係好唔以顧客為先,未坐低食先受一個鐘日曬雨淋之苦,其實派飛已經可以解決問題,起碼客人可以去陰涼地方等。基於佢嘅名氣,第一次試尚且排下隊(但真係臨界要曬暈),但保証冇下一次!因為連嘢食都麻麻地!🙅🏻♀️叫咗個三文魚牛油果炒蛋多士+white coffee,to be fair咖啡係好飲的,但個dish嘅三文魚係生的三文魚,同牛油果+蛋完全唔夾,仲顯得特別腥,個蛋又太熟,唔expect好評頭十名嘅熱點會有咁嘅質素。😑可能佢其他嘢會好食,但差勁嘅顧客體驗令我唔會俾第二次機會佢。另外,啲staff好懶散同黑面,態度傲慢,明明有位都堆埋一齊傾計唔入客,想order嘢
另外,啲staff好懶散同黑面,態度傲慢,明明有位都堆埋一齊傾計唔入客,想order嘢又唔想理客,問下菜式材料又唔helpful,只答yes or no🙄
衛生都麻麻,有個staff隻手勁污糟,痴住好多一pet pet白色嘢(唔知係咪啲濕麵粉定咩),擺餐具時跌咗啲喺枱面又唔掃返走🤢
總結,排隊嘅安排令顧客未食已經扣咗一半分,食物質素名過其實,服務又唔好,真係想不到理由再光顧。👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻