2017-04-04 342 瀏覽
上星期六去完拜山,熱到痴線,所以返嚟中環碼頭嘅時候,走左去食雪糕@igloodessertbar 有好多款手造Gelato,每星期都會有不同嘅味道,迎合貪新鮮的香港人。當日最特別的是有魔藥顏色嘅Blue Vanilla,大白兔糖味,檸檬夾心餅味等。店員都好細心,可以用小匙試試味才決定,大白兔糖奶味夠感覺偏甜,檸檬夾心好清新,夾雜著餅碎,每口都充滿童年回憶。最後揀左粉紅色嘅草莓味,因為味道好,又適合相機食物,酸酸地都幾清新。可以揀曲奇杯裝/紙杯/或Mochi,即場包嘅Mochi,個皮好彈牙煙韌,雖然略為厚身,可以拉到好長🙃,Mochi有塊Oreo包底,應該是為了雪糕不會滲出來而設。影左好耐相都無溶得好嚴重!下次來試試曲奇杯先。

下次來試試曲奇杯先。
2017-04-01